Bra tips som gör din flytt lite enklare

När du ska flytta, börja då med en rejäl rensning av din bostad. Det kan du göra någon månad innan du ska flytta. Om du ska ha en flyttfirma i Eskilstuna för flytthjälp är det bra att boka den med någon månad före. 

Passa på att gå igenom alla skåp, lådor, garderober, förråd med mera och sortera bort sådant du vill slänga, ge bort eller sälja.

Packning

Börja packa i tid. Det mesta du har hemma är sådant du sällan använder så att säga. I alla fall inte dagligen. Du kan packa ner saker som böcker, sängkläder, viss porslin med mera. Ha gott om flyttlådor, det går alltid åt fler än vad du tror. 

Packa inte för tungt i lådorna. Du kan packa en del tunga saker i botten och sedan fylla på med lättare saker.

Märk upp vilket rum varje kartong ska till. Det är särskilt viktigt om du anlitar flyttfirma så att de vet var de ska ställa lådorna. Var också noga med att märka alla dina kartonger med vad de innehåller.

Städning

Du ska även ansvara för att bostaden är tömd och ordentligt rengjord. Även eventuellt förråd eller garage ingår i detta. Du kan välja att anlita en städfirma för flyttstäd i Örebro eller så gör du den på egen hand. En  flyttstädning är ett mycket mer omfattande projekt än en vanlig hemstädning. Du bör ha gott om tid då du ska göra den, eller som sagt låta en städfirma sköta det hela. 

17 Jan 2021