Glasögon eller linser?

Om man som jag har ett synfel, så är det ju så att man kan välja mella att använda sig av glasögon eller av linser. Jag har båda delar då det fungerar bra med glasögon ibland och är bättre att ha linser ibland. Dock är det ju så att inte alla kan ha linser. Det beror på vad man har för synfel. Dock är det numera vanligt att i stort sett alla kan ha linser då det har utvecklats. Att köpa glasögon på nätet kan vara bra val, de är ofta billigare där. Samma sak med linser. Glasögon online finns bland annat på ExtraOptical. 

Fördelar och nackdelar med glasögon

Bland fördelarna är att det ofta är en engångskostnad, samt att de är smidiga att ta av och på. Sedan är glasögon öven snygga och kan användas som accessoar. Nackdelarna kan vara även där engångskostnaden att det kan vara dyrt. Men det finns billiga glasögon med. Andra nackdelar är att de är i vägen, de syns, de kan fastna i kläder samt ger dig mindre synfält.

Fördelar och nackdelar med linser

Fördelar är att de inte är ivägen, du får större synfält samt ger dig mer frihet. Bland nackdelarna finns att du kan öka risk för infektion samt få torra ögon. 

Grejen är som sagt att man måste inte välja att antingen köpa glasögon eller linser, utan det går bra att ha båda delar och variera mellan dem beroende på vad det är man ska göra. 

16 Mar 2020