Kul fakta om golf

Älskar du  golf? Du är inte den enda! Golf är en sport som uppskattas över hela världen. Det är mest populärt i Irland, men Kanada, Storbritannien och USA kommer strax efter.

Golf har en otrolig historia. Det betyder att det kommer mer med spelet än du förväntar dig. Läs dessa fakta och lär dig mer om denna fantastiska sport!

1. Golf förbjöds

Idag är golf inte känd som en rebellisk sport. Men det fanns en tid då det var det.

Golf förbjöds inte bara en, utan tre gånger i Skottland mellan åren 1457 och 1744. Det beror på att regeringen trodde att det störde militär träning.

I golfens tidiga dagar golfade spelare offentligt, till exempel på gatorna eller på affärsfastigheter. Detta sågs som en olägenhet.

Dessutom förbjöds fotboll (fotboll) under denna tid.

2. Golf uppfanns i Skottland

Samma personer som förbjöd golf var också de som skapade sporten.

Skottland uppfann golf 1457. Ingen känner verkligen till sportens tidigaste dagar. Den mest accepterade teorin är att spelet skapades under högmedeltiden.

Även om golf spelades offentligt till en början skapade folk i landet golfbanor och klubbar. Det är därför båda är vanliga än idag.

3. Tiger Woods gjorde sin första Hole-in-One vid åtta år gammal

Den professionella golfaren Tiger Woods har haft några intressanta eskapader i nyheterna. Men ett faktum som är säkert är att han är en fantastisk golfspelare.

Tiger Woods började intressera sig för golf när han bara var sex månader gammal och hans far började lära honom när han var två år gammal.

Han tränade regelbundet och gjorde sin första hole-in-one vid bara åtta!

4. De flesta golfare kommer aldrig att ha ett handikapp under 18 

De flesta professionella golfare spelar till handicap på 4 och 6, och det är innan de går in i de professionella leden. Tyvärr är inte alla golfare så begåvade. De allra flesta golfare kommer inte att spela till ett handicap under 18.

Betyder detta att du är en dålig golfspelare? Absolut inte! De flesta golfare är bara hobbyspelare. För att få din poäng under 18 måste du vara seriös med att spela och öva.

5. Det finns 12 500 till 1 chans att göra en Hole-in-One

Åh, hole-in-one. Det är vad alla golfare strävar efter att uppnå. Kämpar du?

Oroa dig inte - du är ingen dålig spelare. Oddsen är emot dig.

Det finns 12 500 till 1 chans att en typisk golfspelare kommer att göra en hole-in-one. Det beror på att hålets bredd är så liten. Även professionella golfare kan göra hela sin karriär utan att göra ett hole-in-one!

12 Jan 2023