Ta hand om din golfutrustning

Det är viktigt att ta hand om sin golfutrustning på rätt sätt, det så att de håller länge samt fungerar som de ska. Det är bland annat bra att hålla dem rena. Hemmet kan man hålla rent genom att anlita städfirma, men utrustningen för golf, det får du fixa på egen hand. Dina klubbor, de är bra att hålla rena. Det för att du ska få ut maximalt av dem när du använder dem. Det underlättar även bollträff, förlänger livslängden på dem samt minskar risk för att de ska rosta.

Hur gör man rent golfklubborna?

Det är inte så svårt att göra rent sina kklubbor. Det är bra att med en kombinerad stål- och nylonborste som man kan göra rent klubbhuvudet och skårorna i bladet efter varje slag. Så stoppa med en sådan i din golfbag. Det är även bra att ha med en ren handduk. Det för att kunna torka av klubban när man använt borsten. Gör man det efter varje slag så håller sig klubborna rena hela rundan. Det är bra att även då och då göra rent greppet på klubban. Det görs enkelt med såpa och vatten. Det är bra se till även ha rena bollar.  Skulle bollen vara skadad/skavd eller liknande byt ut bollen eftersom den inte längre fyller sin fulla funktion.

Förvara din utrustning rätt

När utrustningen inte används, så ska den förvaras torrt inomhus. Har det regnat då du spelat, torka av dem innan du ställer in dem. Om du ska flytta, se till att packa din utrustning på rätt sätt. Är det dessutom så du behöver ha flyttstädning Falun, anlita en bra städfirma för det. 

 

1 Sep 2020